Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Ενημερωτικό Επίσχεσης

κατεβάστε το αρχείο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Κ.Υ. Καρλοβάσου και των Περιφερειακών Ιατρείων

Διαμαρτυρόμαστε, για την διοικητική μας μεταφορά από 1/1/2015 από το Γ.Ν.Σάμου στη 2ηΥΠΕ που έχει σαν αποτέλεσμα την σταδιακή εγκατάλειψη του Κέντρου Υγείας και των αγροτικών ιατρείων του νησιού. Με τη “μεταρρύθμιση” αυτή επιτεύχθηκε η πλήρης αποδιοργάνωση των Κ.Υ. τα οποία ενώ στερούνται διοικητικής υποστήριξης από το νοσοκομείο  ταυτόχρονα υπολειτουργούν λόγο της χρήσης του προσωπικού  από το νοσοκομείο (ζούμε το παράλογο να έχουμε πληρότητα ιατρικού προσωπικού στα χαρτιά αλλά λειτουργική ανεπάρκεια). 

1. Μεγάλα προβλήματα έχουν προκύψει στις προμήθειες του Κ.Υ. που έχουν τραγικές συνέπειες:
·       Ασθενοφόρο που η κίνηση του βασίζετε αποκλειστικά σε βενζίνη δωρεών,
·       Αγορά υλικών και φαρμάκων που προορίζονται για την θεραπεία τους από τους ίδιους τους ασθενείς, η που προέρχονται από προσφορές ιδιωτών , Ελλήνων και ξένων.
·       Δυσλειτουργία του καθαρισμού του Κ.Υ. αφου η μη πληρωμή του εργολάβου οδηγεί σε επαναλαμβανόμενες διακοπές της παροχής.
·       Η καθαριότητα των περιφερειακών ιατρείων έχει διακοπεί εδώ και μήνες αφού δεν υπάρχουν πιστώσεις για  αυτήν.
·       Υποστελέχωση του Κ.Υ., όποιος συνταξιοδοτείται δεν αντικαθίσταται.
2.   Στα παρατράγουδα της μεταρρύθμισης αυτής είναι και οι απλήρωτες εφημερίες των ιατρών των Κ.Υ. όπως και οι υπερωρίες των υπόλοιπων εργαζομένων.
·       Ορισμένοι μόνο εκ των γιατρών έχουν πληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του έτους 2015 (με τραγικά λάθη στα ποσά), κάποιοι παραμένουν εντελώς απλήρωτοι, ενώ στους υπόλοιπους εργαζόμενους οφείλονται οι δεδουλευμένες υπερωρίες από την 01/01/2015.
Ως εκ τούτου είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε επίσχεση εργασίας διαρκείας προκειμένου να εκφράσουμε την αγανάκτηση μας, σχετικά με την μη καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών - υπερωριών ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

Καλούμε τους πολίτες της Σάμου να συμπαραταχτούν με τους εργαζόμενους του Κ.Υ στον αγώνα τους για να ξαναγίνει το Κ.Υ. ικανό να παρέχει στους πολίτες τις υπηρεσίες του.

Οι εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας και των Περιφεριακών Ιατρείων


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου